Новини

З жінки стягнули борг – 26 тисяч гривень аліментів

Дієвість змін до чинного законодавства про встановлення тимчасових обмежень у правах неплатників аліментів, внесені законом #ЧужихДітейНеБуває, підтверджується чисельними випадками з життя боржників Сумщини. Завдяки посиленню відповідальності, діти Сумщини з початку року отримали понад 21 мільйон гривень аліментів.

Закон передбачає, що за наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за чотири місяці, державний виконавець виносить вмотивовані постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України, керування транспортними засобами, користування зброєю та полювання – до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі.

Так, у Шостці на матір, яка не сплачувала аліменти понад 2 роки, подіяли обмежувальні постанови та арешт коштів і майна. Завдяки вказаним примусовим заходам, вжитим державним виконавцем, жінкою була сплачена заборгованість зі сплати аліментів у розмірі понад 26 тисяч гривень.

Шосткинський
міськрайонний відділ державної виконавчої Головного територіального
управління юстиції у Сумській області

Коментувати