102

Знайомство на вулиці закінчилось втратою мобільного

Випадкове знайомство на вулиці  закінчилось для 52-річного шосткинця пограбуванням. І хоча потерпілий не одразу звернувся до поліції за допомогою, правоохоронці оперативно встановили підозрюваного та повернули власнику його мобільний телефон.
З заявою про пограбування в поліцію Шостки звернувся 52-річний місцевий мешканець. Чоловік розповів, що напередодні вночі, коли йому довелося пішки повертався з гостей додому, він познайомився на вулиці з перехожим. Той попросив у нього цигарок, а так як він сам не палить, вирішив купити тому прохане у найближчий крамниці.
В подальшому між чоловіками зав’язалась розмова, яка закінчилась обіймами, нібито, у знак вдячності. Проте в якийсь момент заявник відчув у своїй кишені чужу руку.
Коли зловмисник зрозумів, що його викрили, швидко вихопив мобільний телефон нового знайомого і втік. Потерпілий намагався переслідувати грабіжника, проте той виявився спритнішим.
Опираючись на опис зовнішності зловмисника, який надав поліцейським потерпілий, співробітники карного розшуку швидко встановили особу підозрюваного. Це виявився неодноразово судимий 46-річний житель Шостки, відносно якого слідчі поліції раніше вже направили на розгляд суду дев’ять кримінальних проваджень за крадіжки. Чоловіка розшукали, допитали і він зізнався у скоєному.
Мобільний телефон потерпілого правоохоронці у підозрюваного вилучили та повернули власнику. Щодо самого правопорушника відкрили чергове кримінальне провадження, цього разу – за ознаками ч. 2 ст. 186 «Грабіж» Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає від чотирьох до шести років позбавлення волі. Нині чоловік затриманий і перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Коментувати