102

Жінка пропонувала поліцейськім гроші, щоб її чоловік уникнув відповідальності за водіння авто у нетверезому стані

Чотири тисячі гривен пропонувала жінка працівникам поліції, аби ті не складали адміністративний протокол на її чоловіка, який керував автівкою, будучи у стані сп‘яніння. Тепер подружжю доведеться нести відповідальність: йому – адміністративну, їй – кримінальну.

Під час нічного патрулювання міста, співробітники у складі групи реагування патрульної поліції зупинили автомобіль. За кермом перебував місцевий житель, в салоні також знаходилась його дружина. Перевіряючи документи водія, правоохоронці запідозрили, що той нетверезий.
«Від медичного обстеження на стан сп’яніння громадянин відмовився, – розповідає Сергій Коверсун, заступник начальника Шосткинського відділу поліції. – Тож наші співробітники розпочали процедуру оформлення на нього адміністративного протоколу у відповідності зі ст. 130 КУпАП «Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння». Під час заповнення необхідної документації до службового автомобіля підійшла його дружина та запропонувала 4 000 гривень – за не притягнення чоловіка до адміністративної відповідальності».
Поліцейські застерегли 59-річну жінку від необдуманого вчинку, попередивши про кримінальну відповідальність. Проте вона наполягала.
Відтак, поліцейські задокументували факт надання неправомірної вигоди та відкрили стосовно громадянки кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».
Тепер обом з подружжя доведеться постати перед судом. Чоловіку загрожує чималий штраф, його дружині – обмеження волі на строк до чотирьох років.

 

 

Коментувати