Культура

ЗАВТРА CТАРТУЄ ХІХ ФЕСТИВАЛЬ КЛАСИЧНОЇ І КАМЕРНОЇ МУЗИКИ “ПОЛІСЬКА РАПСОДІЯ”

Фестиваль “Поліська рапсодія” розпочнеться у вівторок 2 квітня о 18.00 з концерту камерного ансамблю “Київ”, що працює при столичному Будинку органної та камерної музики. Створений 1989 року піаністкою Міланою Чернявською, ансамбль незабаром став лауреатом Міжнародного конкурсу камерних ансамблів у Флоренції (Італія) та Міжнародного фестивалю фортепіанної і камерної музики імені Володимира і Регіни Горовиць. Виступав у концертних залах Японії (“Санторі-Хол”), Італії, Німеччині, Польщі, Росії, Фінляндії. Художній керівник – Заслужена артистка України Ганна Нужа. Соліст – лауреат міжнародних конкурсів Ольга Швидка (сопрано).

3 квітня о 18.00 відбудеться концерт ансамблю баяністів- віртуозів AKKO Quartet.Колектив було створено у 2016 році. У складі квартету грають заслужені артисти України Олег Шиян та Роман Молоченко, а також лауреати міжнародних конкурсів Виталий Козицкий та Богдан Машталяр. Ансамбль спеціалізується на виконанні барокової, класичної та сучасної академічної музики, відомий своєю надзвичайною стилістичною переконливістю і художньою виразністю. Віртуозна гра у поєднанні з емоційним та стильовим відчуттям становить приорітетну рису колективу.


4 квітня пройде вечір фортепіанної музики. Концерт відіграє дуже молодий, але дуже талановитий, Дмитро Семикрас (Суми). Музикант ще навчається в музичному училищі, але багато хто вважає його однією з зірок фортепіанної музики не лише нашої країни, але і за кордоном.
5 квітня стартує традиційний VIII Всеукраїнський конкурс дитячого академічного співу “Поліська рапсодія”, який проходить в рамках фестивалю. На участь у конкурсі подано 52 заявки з 7 областей України. На відкритті цього конкурсу слухачів очікує зустріч з видатними майстрами вокального мистецтва: солістами Національної опери України ім. Т. Шевченко Олександром Дяченком, Ангеліною Швачкою, а також заслуженими артистами України Іриною Семеренко і Костянтином Фесенком.
6 квітня увесь день будуть тривати конкурсні прослуховування. А о 18.00 відбудеться концерт студентів вищих мистецьких навчальних закладів Києва – випускників Шосткинської дитячої школи мистецтв, переможців конкурсу “Поліська рапсодія”.
7 квітня о 12.00 пройде закриття фестивалю та нагородження і концерт лауреатів конкурсу. 

Коментувати