102

Залишився без грошей, і без вподобаного товару.

Чоловік намагався через Інтернет придбати автозапчастини та перерахував правцю 2 000 гривень передоплати. Як наслідок, залишився без грошей, і без вподобаного товару.

З заявою про шахрайство в поліцію звернувся 57-річний житель Шостки. Чоловік розповів, що знайшов на одному з сайтів оголошення про продаж автозапчастин до автомобіля «Opel Kadett». За вказаним там номером він зв’язався з продавцем та домовився з ним про придбання. Втім опонент висунув умову: покупець повинен перерахувати 2 000 гривень передоплати на вказаний номер банківської картки. Заявник умову виконав, але після перерахунку автор оголошення перестала виходити на зв’язок.
В поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого встановлюється особа афериста.
Правоохоронці в чергове попереджають громадян про можливі ризики під час купівлі вподобаного товару через Інтернет. Розраховуйтесь за нього під час отримання, попередньо перевіривши вміст посилки. Пам’ятайте, що чи не кожне друге он-лайн оголошення розміщується аферистами з метою заволодіння вашими коштами.

Коментувати