102

Забрав TV-тюнер, щоб повернути борг. В поліції такі дії кваліфікували, як грабіж

Намагаючись повернути 350 гривень боргу, які завинив йому приятель, чоловік забрав з його будинку TV-тюнер. У поліції такі дії кваліфікували як грабіж та відкрили кримінальне провадження.

В поліцію з заявою про грабіж звернувся 76-річний житель Шостки. Чоловік розповів: до нього додому прийшов онуків приятель і відкрито забрав з будинку належний йому TV-тюнер.
Прибувши на виклик, правоохоронці встановили: вдень до будинку пенсіонера прийшов знайомий його онука і став вимагати у хлопця повернення боргу. Той пояснив, що грошей поки що немає, але в найближчий термін він обов’язково поверне борг. Тоді розгніваний чоловік зайшов до кімнати та забрав звідти телевізійну приставку. Пенсіонер намагався йому завадити, але його аргументи залишились не почутими.
Поліцейські розшукали підозрюваного. Ним виявився 40-річний місцевий житель, який вже мав раніше проблеми з законом. Останній зізнався, що TV-тюнер встиг збути своїм знайомим.
Поліцейські прилад вже вилучили та повернули власнику. Дії чоловіка у поліції кваліфікували як грабіж та відкрили стосовно нього кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 186 Кримінального кодексу України «Грабіж». Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до чотирьох років. Остаточне покарання чоловіку визначить суд.

Шосткинський відділ поліції

Коментувати