Новини, Офіційно

За випалювання сухої трави та листя шосткинцям загрожує до п’яти років позбавлення волі

Прокуратура попереджає про кримінальну відповідальність за випалювання торішньої трави та сухого листя. За знищення об’єктів рослинного світу загрожу до п’яти років позбавлення волі

 Випалювання торішньої трави, опалого листя тощо – це не лише злочин проти природи, а й кримінально-каране діяння. Із року в рік компетентні органи закликають громадян утриматись від підпалу сухої рослинності, оскільки це може мати небезпечні наслідки.

Однак останнім часом спалювання рослинних залишків та побутового сміття перетворилося на справжнє екологічне лихо. Зокрема, у Шостці пожежники тільки і встигають, що виїжджати на місця пожеж. При цьому через випалювання сухостоїв страждає не лише флора та фауна, а вогнище може перекинутись на деякі місцеві хімічні підприємства, що загрожує викидами небезпечних речовин.

Загалом за останні 3 доби до 4 державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Сумській області надійшло близько 30 повідомлень про пожежі на території м. Шостка та Шосткинського району, в тому числі згоріло 2 садових будинки.

Таким чином було прийнято рішення про порушення за вказаними фактами кримінального провадження, у ході досудового розслідування якого буде надана правова оцінка діям осіб, які вчиняють вказані підпали.

Відтак, Шосткинською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань у середу, 3 квітня 2019 року, внесено відомості за ч. 1 ст. 245 (знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом) КК України, відповідно до якої передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Шосткинська місцева прокуратура

Коментувати