Новини

За три роки “Водоканал” не дорахувався 38 кришок з оглядових колодязів

Крадіжки кришок люків з оглядових колодязів – проблема всеукраїнського масштабу! Немає жодного міста України, де б мисливці за металобрухтом не викрадали кришки люків, не замислюючись над тим, що залишають відкриті пастки, в які можуть потрапити люди, тварини або автомобілі. Тому підприємства ЖКГ все частіше встановлюють люки з полімерних матеріалів. Але ж навіть такі люки не залишили байдужими крадіїв.

Так в період з 22 травня по 9 червня 2020 року у місті Шостка по вул.Корнейчука з каналізаційних колодязів було викрадено 4 комплекти полімерних люків з кришками, які було встановлено в 2018 році. Підприємству нанесено збитки у розмірі 2330 грн., не враховуючи витрат на демонтаж старого люка, монтаж нового люка, виїзд ремонтної бригади.

Лише за останні три роки:
– керівництвом КП ВУВКГ «Водоканал» написано 18 заяв до поліції про крадіжку люків;
– викрадено 38 кришок з оглядових колодязів;
– встановлено 539 комплектів люків з кришками на колодязі.

Станом на 01.06.2020 року на балансі підприємства КП ВУВКГ «Водоканал» перебуває 7100 водопровідних та каналізаційних колодязів, з яких 784 закриті тимчасовими дерев’яними щитами.

За останні 10 років було укомплектовано 1120 колодязів. Щороку підприємство КП ВУВКГ «Водоканал» закуповує комплекти люків з кришками та встановлює на колодязі відповідно до затвердженого плану заходів. Люки, встановлені КП ВУВКГ «Водоканал» мають спеціальне клеймо.

КП ВУВКГ «Водоканал» нагадує, що крадіжка кришок оглядових колодязів є ЗЛОЧИНОМ, за який на території України передбачена КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ!

КП ВУВКГ «Водоканал» звертається до жителів міста Шостка – не будьте байдужими! Якщо вам стало відомо про факт крадіжки або незаконного перевезення люків оглядових колодязів негайно повідомляйте до поліції за номером «102», а у разі виявлення відкритих колодязів – до аварійно-диспетчерської служби КП ВУВКГ «Водоканал» за номером 2-13-56.

КП ВУВКГ «Водоканал»

Коментувати