Новини

ЗА ІГНОРУВАННЯ БУЛІНГУ ДИРЕКТОРАМ ШКІЛ ПЕРЕДБАЧЕНІ ПОКАРАННЯ

В рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!» та в межах продовження кампанії по протидії булінгу юстиція Сумщини інформує громадян щодо передбачених покарань за ігнорування цькування у школах.

В протидії цьому явищу особливі надії спільнота покладає на навчальний заклад і, зокрема, педагогів, які обов’язково зможуть знайти правильні слова і підхід до кожної дитини, не замовчуючи про проблему.

Разом з тим, законодавець передбачив і ситуацію, коли саме директор школи приховує прояви жорстокості і тим самим сприяє поширенню випадків дитячої агресії. Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)» визначає:

якщо керівник закладу освіти не повідомить поліцію про відомі йому випадки жорстокої поведінки серед учнів, на нього чекає:

  • штраф на суму від 850 до 1700 гривень або
  • виправні роботи на строк до 1 місяця з відрахуванням до 20 % заробітку.

Булінг – це проблема, в боротьбі з якою свої сили мають об’єднати всі небайдужі. Тож, давайте сприяти активній інформаційній кампанії, щоб захистити українських дітей – майбутнє нашої країни, іноді, від самих себе.

Захищай свої права разом з Мін’юстом!

 

Коментувати