102

За день поліцейські Шостки перевірили 157 суб’єктів господарювання щодо дотримання ними протиепідеміологічних заборон

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.11.2020 № 1100 з 00 годин суботи до 00 годин понеділка приймати відвідувачів у закладах торгівлі, окрім деяких категорій передбачених цією постановою, розважальних комплексах, а також у закладах громадського харчування – заборонено. Для проведення перевірок дотримання карантинних норм суб’єктами господарювання були створені рейдові групи з числа співробітників Шосткинського відділу поліції. Правоохоронці перевірили 157 таких закладів та виявили два порушення карантинних обмежень у сфері торгівлі.
Крім того, поліцейські проводили роз’яснювальну та профілактичну роботу з населенням щодо необхідності обов’язкового користування респіраторами або захисними масками. Адже з 21 листопада набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СOVID-19)», згідно якого статтю 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей» доповнено частиною другою.
Поліцейські наголошують, перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 170 до 255 гривень.
Тож нагадуємо, що громадське місце – це частина будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, за запрошенням або за плату, постійно, періодично чи час від часу, у тому числі під’їзди, підземні переходи і стадіони. Крім того, до громадських місць відносяться:
– ліфти і таксофони;
– приміщення та території медичних і навчальних закладів;
– дитмайданчики;
– приміщення і території спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд та закладів;
– під’їзди житлових будинків;
– пасажирський транспорт загального користування;
– приміщення закладів харчування;
– приміщення культурних об’єктів;
– приміщення органів державної влади, органів місцевого самоврядування та державних установ;
– зупинки громадського транспорту.

Коментувати