Новини

За декілька тижнів для понад 1165 школярів Шосткинського району пролунає шкільний дзвінок

Відтак, питання готовності закладів освіти до нового навчального року залишається особливо актуальним. Наразі триває інспектування шкіл та садочків, перевіряються класні кімнати, прилегла територія, харчоблоки, санітарні кімнати.
13 серпня, голова Шосткинської районної державної адміністрації Віктор Ждаміров та начальник відділу освіти Світлана Петренко відвідали Собицький НВК ЗОШ І-ІІІ ст. ДНЗ та Богданівський НВК ЗОШ І-ІІІ ст. ДНЗ. Директори навчальних закладів Тетяна Печінка та Оксана Овсієнко ознайомили з перебігом ремонтних робіт, термінами їх завершення та етапами укомплектування матеріальної технічної бази.
В Собицькому НВК нині триває реконструкція приміщення харчоблоку та частини теплотраси, майданчик біля головного входу в школу вирівнюється плиткою. «Фактично найскладніші роботи у нас уже завершено. І для старших класів, і для молодшої ланки, що знаходиться в окремому приміщенні, умови для повноцінного комфортного навчального процесу створені. Ми вже отримали оснащення для першого класу, необхідне для НУШ. В тому числі і мультимедійну дошку, дидактичні матеріали. За парти восени у нас сядуть попередньо 70 дітей, з них шестеро першокласників» – розповідає Тетяна Миколаївна Печінка, директор Собицького НВК.
Незабаром будівельники завершать працювати й над об’єктом — Богданівський НВК, найгострішою проблемою котрого був дах, що протікає. Руйнування покрівлі школи спровокували пошкодження стін закладу, тож рятувати комплекс взялися спільно: «На Богданівський НВК з районного та сільського бюджетів направлено кошти у сумі 1494,2 тис. грн. Своєчасно було проведено допорогову закупівлю через систему «Прозорро», укладено угоду з переможцем ФОП Скорозвон С.В., і зараз вже відремонтовано понад 70% покрівлі» – роз’яснив Віктор Ждаміров, голова Шосткинської районної державної адміністрації.


Світлана Петренко, додала:  «Головне завдання вчителів, батьків спрацювати так, щоб наші учні навчалися у безпечному й емоційно здоровому середовищі. Щоб кожна школа, яка 1 вересня прийме дітей, готова була технічно, і всі заходи, необхідні для спокійного проведення свята Першого дзвоника були вжиті. В цьому навчальному закладі, без ремонту покрівлі, вся їх робота була б просто марною, а кількість проблем у закладі зросла в рази, як і вартість їх розв’язання».


Поряд з цим Оксана Миколаївна Овсієнко, директор Богданівського НВК говорить:  «Окрім розв’язання нашої головної проблеми, наш заклад оновив устаткування в харчоблоці, ще ми отримали телевізор. В класах, над котрими дах вже відремонтовано, поточні реконструкції завершено. Згідно з вимогами Нової української школи для першокласників (їх наразі 8 учнів) надійшли планшети, меблі, мультимедійне обладнання, ламінатор, багатофункціональний друкуючий пристрій».
Загалом з 1 вересня 2019 року послуги загальної середньої освіти в районі надаватимуть 10 закладів та одна філія опорного закладу. Також функціонуватимуть 2 заклади дошкільної освіти, 10 дошкільних підрозділів закладів загальної середньої освіти та 2 установи позашкільної освіти: РБДЮТ та ДЮСШ.
Мережа зменшилась на один заклад (Ображіївський НВК). До кінця поточного року до Шостки відійде Погребківська ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Всього планується відкриття 80 класів та 17 класів, де діти навчатимуться за індивідуально-груповою формою навчання. За рекомендаціями лікарів та фахівців інклюзивно-ресурсного центру рекомендоване інклюзивне навчання 9 дітям, 11 будуть навчатись за індивідуальною формою навчання. За попередніми даними на базі закладів загальної середньої освіти будуть навчатися 1299 дітей, з них 134 вихованці дошкільних підрозділів. У дошкільних закладах селища Вороніж будуть охоплені дошкільною освітою 140 дітей.

Шосткинська районна державна адміністрація 

Коментувати