102

Встановлений факт розтрати бюджетних коштів на суму понад 500 тис. грн

Слідчі Шосткинського відділу поліції, під процесуальним керівництвом Шосткинської місцевої прокуратури, встановили факт розтрати майже 600 тисяч гривень бюджетних коштів виділених на капітальний ремонт автогідропідйомника.
Слідчі поліції встановили, що в кінці 2018 року керівник одного з комунальних підприємств Шостки та начальник одного з управлінь міськради уклали договір з товариством з обмеженою відповідальністю, що знаходиться у місті Харкові, на проведення капітального ремонту автогідропідйомника на базі автомобіля ЗІЛ. У грудні того ж року вказаний транспортний засіб був направлений на ремонт, який тривав понад півроку. За цей час посадовці, користуючись своїм службовим становищем, оформили акти прийому виконаних робіт та, відповідно документів, перерахували виконавцю майже 600 тисяч бюджетних коштів.
Втім, відповідно до висновку комплексної судової автотехнічної та трасологічної експертизи, вказані роботи не були виконані, а сам автогідропідйомник залишився у непрацездатному та несправному стані.
За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження одразу за двома статтями Кримінального кодексу України: за ознаками ч. 5 ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та ч. 2 ст. 366 «Службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки». Двом посадовцям та керівнику ТОВ вже оголошено про підозру у вчинені вищезазначених злочинів. Слідчі дії тривають.

Коментувати