Без категорії

Визначено заклад освіти, де зможуть пройти ЗНО абітурієнти з особливими освітніми потребами

Під час формування мережі пунктів тестування буде враховано можливість проходження зовнішнього оцінювання особами з особливими освітніми потребами, яким буде створено спеціальні умови на пунктах проведення ЗНО, повідомляє сайт 0542.

За словами директора обласного Департаменту освіти і науки Вікторії ГРОБОВОЇ, у кожному окрузі визначено заклади освіти, на базі яких буде проводитися зовнішнє незалежне оцінювання для осіб з особливими освітніми потребами. Зокрема у нашому місті це школа №5.

У цих закладах повинні бути пандуси, проводиться робота щодо облаштування туалетних кімнат універсальною кабіною, доступною для осіб, які пересуваються на колісних кріслах, придбання столів, придатних для письма на інвалідному візку.

Довідково. Минулого року на Сумщині було 14 учасників ЗНО, які потребували допомоги перекладача жестової мови в аудиторії під час проведення тестування; глухі та особи з порушенням слуху; особи з порушенням зору; особи з порушенням опорно-рухового апарату; особи, яким встановлено електрокардіостимулятор або інший електронний пристрій; особи, які потребували періодичного здійснення індивідуальних медичних процедур та особи, які мали захворювання, що потребували постійного медичного нагляду.

Коментувати