Культура

Вихованці Шосткинської ДШМ визнані кращими солістами обласного конкурсу української пісні

В Лебедині відбувся конкурс української пісні імені Бориса Гмирі
Борис Гмиря – видатний співак, наш земляк, уродженець міста Лебедин, знаний в усьому світі та визнаний найкращим басом усіх часів. Він співав так, що фахівці не вірили, що таке можливо. Ті, хто слухав його, забували, що вони на Землі. Він віртуозно виконував партії, які під силу небагатьом виконавцям.У доробку «Бориса Великого» 44 оперні партії, 75 арій, 300 українських народних пісень та романсів, 341 твір зарубіжної класики, 85 фрагментів з вокально-сценічних та симфонічних творів.
28 вересня прихильники творчості Бориса Романовича зібралися на Відкритому обласному конкурсі української пісні ім. Б. Гмирі «З іменем славетного земляка», що проходив на Лебединській землі, батьківщині «золотого» голосу тисячоліття.
З самого ранку Лебединський міський центр культури і дозвілля заполонили звуки неповторних пісень… Конкурс української пісні розпочався з цікавого відеоролику, який підготували фахівці Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв про життя, творчість і кохання Бориса Романовича Гмирі.
У конкурсі взяло участь 27 прихильників академічно-камерного та народного співу, серед яких таланти з Сумського, Липоводолинського, Охтирського, Тростянецького, Недригайлівського районів та міст Лебедин, Суми, Шостка, Глухів, Тростянець, Конотоп.
Конкурсантів оцінювало високоповажне журі на чолі з головним режисером Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв, досвідченого хормейстера і вокаліста Олени Купрійчук. До складу журі увійшли головний хормейстер Сумського обласного театру драми та музичної комедії, володарка неповторного колоратурного сопрано Тетяна Ластовецька, гість із Полтавщини, співак, лауреат премії ім. В.Г. Короленка Дмитро Соколов, головний спеціаліст управління культури Сумської обласної державної адміністрації Віта Зубко та начальник відділу культурно-масових заходів та організації дозвілля Наталія Бойко.
Яскраве виконання пісень славетного земляка, хвилювання учасників, запеклі конкурсні змагання… І ось, нарешті, довгоочікувані результати конкурсу!
У номінації «Солісти-вокалісти» від 10 до 13 років І місце посіли вихованці Шосткинської дитячої школи мистецтв Дмитро Шевченко та Борис Казмірук (викладач – заслужений працівник культури України В.І.Єжель, концертмейстер – Н.В.Соломіна). Прикметно, що приз міського голови О. Бакликова теж приїхав до Шостки. Його володарем став  талановитий Дмитро Шевченко.

Коментувати