102

Відпочиваючи у кафе, жінка залишилась без телефонів

Жителька Шосткинщини, відпочиваючи в кафе, поклала на столик обидва мобільники і пішла спілкуватися зі знайомими. А коли повернулася – телефонів вже не було.
В поліції за цим фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ст. 185 КК України «Крадіжка» та розшукали зловмисника, якому по закінченню досудового розслідування доведеться постати перед судом.
Правоохоронці говорять: більшості з подібних крадіжок можна було б уникнути, якби громадяни уважно ставилися до зберігання свого майна.
По-перше, не слід полишати телефони без нагляду, де б ви не були: на робочому місці, в гостях, біля банкомату, в магазині, в лікарні, у поштовому відділенні чи в будь-якій іншій організації або установі. Якщо гості прийшли до вас, гаджет краще залишити у надійному місці, у крайньому разі – постійно тримати в полі зору.
По-друге, не варто довіряти своє майно малознайомим людям. Часті випадки, коли громадяни просять мобільний начебто для термінового дзвінка, а ледве власник відійде на кілька кроків чи відволічеться – тут же зникають разом з гаджетами.
По-третє: будучи в людному місці, в громадському транспорті, тримайте телефон або у внутрішніх кишенях, або в закритій сумочці, яку слід постійно контролювати рукою. Така засторога вбереже ваш сотовий від кишенькових злодіїв.
Ще одна порада: перед тим, як придбати дитині телефон престижної марки, зважте всі ризики. Адже досить часто дорогий мобільник в руках дитини стає об‘єктом уваги грабіжника чи злодія. До того ж, дитина в силу свого психологічного розвитку не здатна постійно контролювати наявність свого телефону, і може просто забути його як у школі, так і десь на вулиці, граючись з друзями. Й вже тим більше не здатна вчинити достойний опір дорослому нападнику чи його наздогнати.
Тож будьте уважними та обачними, і вам не доведеться стати жертвою протиправних посягань.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Коментувати