Новини

Відбулось перше сесійне засідання Сумської обласної ради першого скликання

3 грудня під час сесії голова Сумської обласної територіальної виборчої комісії Яна Леоненко представила оновлений депутатський корпус, зазначивши, що віднині на обласних депутатів покладена велика відповідальність за соціально-економічний стан громади, благополуччя жителів.

Серед депутатів є ті, хто вперше отримав мандат народного обранця, і ті, кому не вперше люди довірили представляти свої інтереси у найвищому в області органі місцевого самоврядування. У раді сформовано шість фракцій – політичних сил, які пройшли до обласного парламенту.

Головою Сумської обласної ради депутати шляхом таємного голосування обрали представника партії “Слуга народу” і забудовника Віктора Федорченка.

За нього проголосували 39 депутатів, всього на сесії були присутні 63 депутати із 64. За його опонента – представника ВО «Батьківщина» Вадима Лисого проголосував 21 депутат.

Федорченко запропонував обрати своїм першим заступником Олександра Стрельченка від “Опозиційної платформи – За життя”.

Через цю кандидатуру депутати від партій “Європейська солідарність”, “Батьківщина” і “За майбутнє” відмовилися брати участь в голосуванні. Кандидатуру пана Стрельченко підтримали 37 депутатів.

Довідка: Віктор Федорченко, 1948 року народження  – представник партії “Слуга народу”, забудовник, З грудня 2009 року генеральний директор ТОВ “Будівельна виробничо-комерційна компанія “Федорченко”. У 2010 році балотувався до Сумської міської ради і в мери Сум від “Партії регіонів”. У 2015 році – від партії “Наш край”, однак не був обраний.

Наступна сесія обласної ради запланована на 11 грудня.

Коментувати