102

Вчора сталося два ДТП за участю 16-річних дівчат (Фото)

Обидві дорожні аварії сталися вчора увечері. По вул. Гагаріна у Шостці 16-річна дівчина не впоралась з керуванням скутером та впала на проїзну частину. Неповнолітня відбулась саднами та забоями. А от її однолітка, яка по тим же причинам впала з керованого нею мотоцикла у селищі Вороніж, зазнала більш тяжких травм. Дівчину доправили до лікарні з переломом руки. В причинах обох ДТП розбираються правоохоронці.

Про дорожню аварію у Шостці в поліцію повідомив випадковий перехожий. Він розповів, що на проїзній частині по вул. Гагаріна лежить скутер, а поряд з ним знаходяться молода дівчина та хлопець. На вказане місце негайно виїхали співробітники групи реагування патрульної поліції.
Правоохоронці з’ясували: 16-річна водійка скутера не впоралась з керуванням та впала на проїзну частину. В результаті ДТП дівчина отримала садна і забої та була доставлена до лікарні. Пасажир скутера у аварії не постраждав.


Того ж вечора у селищі Вороніж Шосткинського району сталася ще одна дорожньо-транспортна пригода за участю неповнолітньої мотоциклістки. Шістнадцятирічна жителька Сум, керуючі мотобайком, виїхала на узбіччя дороги та впала. За словами свідка події, на проїзну частину несподівано вибігла собака. Аби уникнути наїзду на тварину, дівчина скерувала мотоцикл на узбіччя. В наслідок падіння вона отримала перелом руки і була доставлена до лікарні.
Поліцейські кажуть, що в обох випадках причиною ДТП стала недосвідченість юних кермувальниць. Крім того, обидві постраждалі не мали відповідних документів на право керування мототранспортом.
За фактом першої дорожньої аварії правоохоронці проводять подальшу перевірку, а за фактом другої – відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху».


Правоохоронці звертаються до батьків, аби ті пам’ятали: мотоцикл – не іграшка! Перш ніж купувати дітям таку небезпечну забавку, добре подумайте про наслідки! Нагадуємо, що керувати мотоциклом, мопедом чи скутером можна лише з 16-річного віку і тільки після отримання посвідчення водія відповідної категорії. Для мотоциклістів – це категорія А, для водіїв мопедів і моторолерів чи інших двоколісних транспортних засобів з об’ємом двигуна до 50 куб. см або ж електродвигуном до 4 кВТ – категорія А1. Окрім цього, мотоцикл, мопед чи скутер слід обов’язково зареєструвати.
Правоохоронці зазначають: саме водії мопедів без номерних знаків доволі часто нехтують Правилами дорожнього руху й потрапляють у ДТП. На жаль, нерідко за кермом незареєстрованих скутерів «ганяють» підлітки, яким не виповнилося й 16. Іноді це відбувається за згоди батьків. Та нерідко дорослі навіть не здогадуються про витівки своїх дітей або дізнаються про них надто пізно. Тож, аби вберегти сина чи доньку від небезпеки, неодмінно поцікавтеся, чим займається ваша дитина, яким розвагам надає перевагу. Поясніть, що поїздки на мотоциклі чи скутері завжди пов’язані з чималим ризиком, особливо, якщо за кермом – зовсім юний, ще не досвідчений водій.

Шосткинський відділ поліції

Коментувати