Новини

В краєзнавчому музеї презентували Деснянсько-Старогутський національний парк (+сюжет)

Шосткинський краєзнавчий музей розпочав дружбу з Деснянсько-Старогутським національним природним парком. Як результат співпраці –відкриття  виставки з  20 мальовничих фотографій рослинного та тваринного світу унікального природного комплексу. Галина Степаненко, заступник директора по науковій роботі національного природного парку Деснянсько-Старогутський, розповідає – ця виставка вже побувала у багатьох містах. Зокрема її побачили мешканці обласного центру, відвідувачі міжнародного форуму у Києві та жителі Середино-Будського району. Цікаво, що представлені світлини зроблені працівниками «Деснянсько-Старогутський» парку.

Мета фотовиставки – популяризація природного парку серед населення та привернення уваги громадськості до необхідності збереження флори та фауни. Відкриття фотовернісажу у Шостці майже співпадає з 20-річним ювілеєм з часу заснування природного парку.

Міський голова Микола Нога зазначив, що популяризація парку сприятиме розвитку туризму в нашому краї. Крім того, Шостка відтепер також може похвалитись мальовничими місцями у зв’язку з приєднанням до міста села Ображіївка.

З нагоди відкриття виставки та початку співпраці представниця Деснянсько-Старогутського природного парку зробила подарунки міському голові та  безпосередньо краєзнавчому музею. Та й сама  гостя без презентів не залишилась. Галина Степаненко зазначає, що кожен бажаючий може побувати у цьому унікальному природному парку. Цікаво знати, що парк має два природоохоронних відділення. Це Деснянська та Старогутська частини. При відкритті виставки присутні могли не тільки ознайомитись зі світлинами, а подивитись невеличкий фільм  про «Деснянсько-Старогутський» парк, знятий одним із телеканалів. У стрічці йдеться про цю місцину як одну із унікальних в Україні.

Коментувати