Афіша

В краєзнавчому музеї представлять матеріали про в’язнів таборів Третього Рейху

 Виставка «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори» представлена в стінах Краєзнавчого музею.

На 22-х стендах презентовано матеріали про життя тридцяти колишніх українських в’язнів, які у період Другої світової війни перебували у таборах Третього Рейху.

Історії, наведені у виставці, нагадують: багато українців не хотіли миритися з роллю пасивних рабів нацизму.

У таборах вони формували мережі взаємодопомоги та підпільні організації, навіть у, здавалось, безнадійних умовах наважувалися на втечі, бунти й повстання, готові були пройти пішки тисячі кілометрів, аби повернутися на Батьківщину.

Архівні фотографії та історії покликані показати відвідувачам, що навіть такій злочинній тоталітарній системі, якою була нацистська Німеччина, з такими інструментами, як концтабори, не вдалося зламати людей.

Організатори виставки – Український інститут національної пам’яті, Центр досліджень визвольного руху, Меморіальний комплекс Національний музей історії України у Другій світовій війні, Музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» , Галузевий державний архів СБУ.

Фотодокументальна інформаційно-просвітницька виставка «Тріумф людини, Мешканці України , які пройшли нацистські концтабори» буде експонуватись в м. Шостка, вул. Свободи, 53 (краєзнавчий музей) у період
з 15 по 25 липня 2019 року. Працює з 10.00 до 16.00, вихідний – понеділок.

Коментувати