102

У Ямпільському районі спіймали молодого чоловіка, що перевозив свіжозрубані сосни

За незаконний поруб сосен жителю Сумщини доведеться відповісти у суді.

Вісім метрів кубічних свіжозрізаної деревини перевозив пізно увечері 29-річний житель одного з сіл Ямпільського району. Однак працівники поліції викрили його, і відкрили за фактом незаконної вирубки сосен кримінальне провадження.

Подія сталася пізно увечері поблизу одного з сіл Ямпільського району. Під час відпрацювання території обслуговування працівниками сектору реагування патрульної поліції зупинили на автодорозі вантажівку КАМАЗ, і виявили в її причепі деревину. За попередніми підрахунками, 29-річний водій перевозив 8 м3 дерев породи «сосна».

«Викритий у незаконній порубці лісонасаджень молодий чоловік два роки тому вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічного злочину, проте, вочевидь, не покаявся, – коментує Віталій Єрохов, начальник Ямпільського відділення поліції. – Зараз він від будь-яких пояснень відмовляється. Слідчі кваліфікували його дії за ознаками статті 246 КК України та проводять досудове слідство».

Наразі в рамках кримінального провадження встановлюється розмір завданих державі та навколишньому середовищі збитків. «Лісорубу» може загрожувати до 3 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Коментувати