102

У Шостці поліція викриває порушників виборчого законодавства

Вчора до поліції Шостки надійшло три повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства. Одно з них свого підтвердження не знайшло, по двом іншім правоохоронці склали адміністративні матеріали, оскільки агітки були виготовлені з явними порушеннями.

Перше повідомлення пре те, що в місті розповсюджуються листівки з негативним змістом стосовного одного з місцевих кандидатів у народні депутати, надійшло до поліції вчора, близько 16 години. За вказаною адресою виїхали працівники поліції, де застали двох юнаків з агітаційною літературою, яку ті розкладали до поштових скриньок. Для з’ясування правомірності дій, юнаків запросили до відділу поліції. 


За кілька годин потому до поліції надійшло аналогічне повідомлення. Заявник – один з кандидатів у народні депутати України. Він повідомив, що виявив двох осіб, котрі роздавали агітаційні листівки з неправдивою інформацію стосовно нього. Ними виявились 39-річний житель райцентру та його неповнолітній син. Як пояснив чоловік, в такий спосіб він намагався підзаробити: за певну суму він мав розклеїти близько кількох сотень листівок. Поліцейські вилучили у нього більше 80 примірників, та розшукали ще 111 вже розміщених екземплярів.

Того ж вечора група реагування патрульної поліції під час патрулювання вулиць міста виявили чоловіка, котрий також займався розповсюдженням агітаційних листівок без передбаченим законодавством вихідних даних .
Якщо в першому випадку поліція не знайшла в діях молодих людей порушень, то відносно інших запрошених до відділу поліції осіб вирішується питання про притягнення їх до адміністративної відповідальності за ознаками ст. 212 прим13 КУпАП – «Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск». Громадянам загрожує штраф від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відділ комунікації поліції Сумщини

Коментувати