102, Новини

У Шостці жінка перерахувала псевдобанкірам 9 000 грн. кредитних грошей

Представившись у телефонній розмові працівниками служби безпеки банку, зловмисники налякали 26-річну жительку Шостки спробою несанкціонованого зняття з її кредитки грошей. Проте одразу «запропонували альтернативу» по заходам безпеки її рахунку, погодившись на яку жінка втратила  9 000 гривень.  

 Вдень на мобільний телефон 26-річної мешканки Шостки зателефонував невідомий, який назвався в бесіді співробітником служби безпеки банку, де вона обслуговується. Співрозмовник повідомив жінку, що невідомі намагаються розплатитися її «кредиткою» в інтернет – крамниці. Щоб цього не сталося, останній запропонували підійти до найближчого банкомату та за підказками «банкіра» провести ряд операцій.

За словами панянки, вона зателефонувала на «гарячу лінію» банку, для перевірки інформації і їй пообіцяли передзвонити. Наступний дзвінок, нібито, був з колл-центру фінансової установи, де їй підтвердили інформацію надану першим телефонним співрозмовником.

Повіривши «співробітникам банку» вона виконала умови людини що  телефонувала: зняла зі своєї кредитної картки 9 000 гривень, а потім перерахувала їх на вказаний номер мобільного телефону.

Ввечері вона так і не дочекалась повернення на свій платіжний документ перерахованих грошей, а зателефонувавши до банку з’ясувала, що це були аферисти.

Наразі в поліції за цим фактом відкрито кримінальні провадження за ознаками ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство), в рамках якого ведуться пошуки шахраїв.

Працівники поліції знову звертаються до громадян з закликом бути уважними та обачними під час телефонних розмов з незнайомими людьми, ким би вони не називались. Співробітники банків ніколи не будуть телефонувати громадянам з пропозиціями вирішення якихось питань, що стосуються коштів, фінансових або платіжних документів. Єдине, що можуть справжні працівники банківських установ – запросити в разі потреби людину до найближчого філії банку. Всі інші дзвінки є не що інше, як спроба шахрайства.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Коментувати