102

У Шостці жертвою телефонних аферистів стала 89-річна місцева жителька.

Старенька намагалась допомогти онуку, який нібито вчинив ДТП, і віддала невідомому майже 20 000 гривень заощаджень.

Ввечері на стаціонарний телефон 89-річної жительки Шостки зателефонував невідомий. В розмові він назвався онуком старенької та попросив 12 000 доларів США або всі наявні у неї гроші. За словами співрозмовника, він потрапив у дорожню аварію і йому терміново необхідні кошти.
Перелякана пенсіонерка погодилась допомогти і спитала у «онука», як передати заощадження. Той відповів, що до неї прийде його знайомий і забере їх. Чоловік благав стареньку нікому про це не розповідати.
Наступного ранку старенькій знову зателефонували на «домашній» телефон. Чоловік назвався знайомим онука та спитав адресу мешкання жінки. Та назвала необхідні данні, а сама вийшла до під’їзду зустрічати посильного. За якийсь час до бабусі підійшов невідомий, якому вона і передала 5 000 гривень та 500 доларів США.
Лише через кілька годин після зустрічі з «товаришем онука» жінка розповіла про подію сусідці, а та зателефонувала доньці пенсіонерки. Від неї постраждала дізналась, що з онуком все гаразд і в аварію він не потрапляв. Жінка звернулась за допомогою до поліції.
За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне проваджень за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Ведуться пошуки зловмисників.
Правоохоронці радять громадянам не довіряти інформації, отриманої телефоном від невідомих людей, ким би вони не називались. У випадку, коли просять гроші під різними терміновими приводами, найперше, що потрібно зробити – перервати розмову і покласти слухавку. Друге – зателефонувати людині, яка нібито потрапила у біду чи її найближчим родичам, і з’ясувати правдивість отриманої від них інформації. І головне – за жодних обставин не переказувати, не пересилати і не передавати свої гроші незнайомцям, ким би вони не називались. Будьте обачні, і вам не доведеться бути жертвою шахраїв.

Коментувати