Без категорії, Офіційно

У Шостці відновили рух міського, приміського та внутрішньо-обласного транспорту

Рішення про відновлення роботи транспортної мережі прийняли 22 травня на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

Після майже двомісячної перерви, у місті запрацювали міські автостанції, втім з дотриманням усіх протиепідемічних умов, затверджених Урядом. «Пасажирські перевезення в місті вже відновлено, майже в тих же масштабах, які були і до інфекції. Треба обробляти автобуси, дотримуватись маскового режиму та дистанції», – підкреслив на апаратній нараді міський голова Микола Нога.

Щоправда, послаблення карантину стосується не всіх видів перевезень, а лише міського, приміського та внутрішньо-обласного транспорту.Як повідомили на автостанції починаючи з понеділка здійснюються майже всі рейси, втім курсують вони лише в межах Сумської області. Це означає, що до Харкова чи то, наприклад, сусіднього Новгорода-Сіверського поки що з Шостки не виїхати. Квитки на дозволені рейси можна придбати в касах. Кількість проданих білетів має відповідати кількості сидячих місць.

З рештою, новину про відновлення роботи автостанцій позитивно сприйняли, як водії так і пасажири. «Было не удобно без транспорта, мы переживали как огороды посадить…Сейчас автобусы пустили будем надеяться, что все будет хорошо», – зазначила мешканка міста пані Наталія.

Поки що ажіотажу на перевезення не спостерігається, мабуть, ще не всі потенційні пасажири знають, що автобуси на них вже чекають. Ознайомитися з актуальним графіком можна безпосередньо на автостанціях. Подейкували, що проїзд може істотно подорожчати, втім на автостанції цю інформацію спростовували, зазначаючи, що ціни на пасажироперевезення не підвищували.

У мерії мешканців громади, при користуванні міського, приміського та внутрішньо-обласного транспорту, закликають дотримуватись всіх правил захисту, аби не підхопити інфекційний недуг.

За словами Дар’ї Гребенюк, начальника управління економіки ШМР, по місту курсують 100% маршрутних засобів та здійснюються перевезення до садово-городніх масивів.

Коментувати