102

У Шостці школярі познайомились з роботою місцевої поліції

Гостями відділу поліції стали учні 7-11 класів Собицької школи. Для них правоохоронці провели цікаву екскурсію підрозділом, ознайомили з макетами зброї та з засобами безпеки, які використовують поліцейські під час виконання службових завдань, і нагадали про правила безпечної поведінки у школі і на вулиці.

Знайомство з підрозділом почалося з «серця» кожного відділу поліції – черговою частиною. Інспектор ювенальної превенції Наталія Гайтина продемонструвала учням її оснащення, затим діти мали можливість спостерігати, як черговий відповідає на виклик та спрямовує групу на місце події.
Далі юним екскурсантам розповіли про види озброєння поліцейських та заходи безпеки під час користування нею. Хлопцям та дівчатам дуже цікаво було побачити, як вправно і швидко поліцейські збирають та розбирають пістолети «Макарова» та «Форд-12». А коли поліцейські дозволили потримати в руках тренувальні зразки та сфотографуватись – радості дітей не було меж. Школярі наввипередки приміряли каски й бронежилети, при цьому зізнавалися, що не очікували, що спецзасоби такі важкі й рухатися в них дуже важко.


Не менший «ажіотаж» у підлітків викликала зустріч з патрульними. Чим оснащений службовий автомобіль, в яких випадках включається сирена та проблискові маячки, за які правопорушення затримують громадян – все це та багато іншого цікавило допитливих дослідників.
На завершенні зустрічі екскурсантам продемонстрували автомобілі, які потрапили в ДТП, і пояснили, які наслідки мали для водіїв і пасажирів ці аварії. Користуючись можливістю, інспектор ювенальної превенції нагадала підліткам правила дорожнього руху та надала поради щодо збереження власного життя і здоров’я, поважливого ставлення до гідності своїх однолітків.
Школярам дуже сподобалась зустріч з правоохоронцями і це було видно по їх обличчям, які світилися від захвату.

Шосткинський відділ поліції

Коментувати