102

У Шостці поліція завадила шахраю отримати неоплачений товар

Зловмисник надіслав продавцю «фейкове» повідомлення про зарахування грошей за придбаний комп’ютер, і намагався через послугу кур‘єрської доставки заволодіти чужою технікою. На заваді його планам стали поліцейські, які знайшли та вилучили товар.

В поліцію з заявою про шахрайство звернувся 28-річний житель Шостки. Він розповів, що виклав у Інтернет оголошення про продаж свого комп’ютера вартістю 9 300 гривень. За кілька днів йому зателефонував бажаючий придбати техніку, і вони домовились про угоду. За домовленістю сторін покупець перераховує гроші, а продавець віддає комп’ютер кур’єру, який повинен за товаром заїхати.
У визначений час заявник отримав смс-повідомлення про поповнення свого рахунку через сервіс он-лайн платежів. І майже одразу у двері заявника постукав кур’єр, якому він віддав товар. Лише згодом чоловік перевірив свій картковий рахунок і зрозумів, що його обдурили. Номер, який нібито належить он-лайн сервісу, виявився «фейковим», а сам покупець перестав відповідати на дзвінки.


«У співробітника кримінального розшуку, який спілкувався з заявником, одразу виникло припущення про шахрайську схему, – розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції. – Він об’їхав місцеві компанії, які займаються пересилкою товару, і на одному з цих пунктів виявив комп’ютер потерпілого. Техніку згодом наші співробітники вилучили, і після завершення необхідних слідчих дій вона буде повернута власнику».
Наразі поліцейські встановлюють особи отримувача посилки та чоловіка, який телефонував заявнику.
В поліції за фактом шахрайства відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України.
Правоохоронці звертаються до громадян з проханням бути обачними під час купівлі-продажу товарів через Інтернет, і не довіряти телефонним співрозмовникам, ким би вони не називались.

Шосткинський відділ поліції

Коментувати