102

У Шостці поліцейські встановлюють особу афериста, який спустошив банківські рахунки місцевої жительки (сюжет)

З заявою про шахрайство у поліцію Шостки звернулась 57-річна місцева жителька. Вона розповіла, що вдень на її мобільний телефон зателефонував невідомий, який у розмові назвався співробітником служби безпеки банку. Останній повідомив, що зловмисники намагались несанкціоновано зняти з її рахунку гроші, проте вони вчасно виявили цей факт і картку заблокували. Аби клієнтка й надалі могла користуватися своїм рахунком, він запропонував їй вказати повний номер картки та коди з смс- повідомлення, що надійдуть їй на телефон.

Жінка виконала умову. Втім, телефонуючий зазначив, що вона також має і «кредитку». Аби не постраждав і цей рахунок, попросив вказати всі данні і цієї банківської картки: номер, строк її дії та cvv-код. Заявниця і в цьому випадку надала всю необхідну йому інформацію.

Пізніше жінка стала отримувати з банка смс-повідомлення про зняття з її рахунків грошей – загалом більше 9 000 гривень. А коли звернулась за роз’ясненням до фінансової установи, зрозуміла, що стала жертвою аферистів.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого ведуться пошуки зловмисника.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням не довіряти інформації, отриманої телефоном від невідомих людей, ким би вони не називались. Якщо вам телефонують з банку та просять коди з смс-повідомлення для дистанційного проведення фінансових операцій або авторизації – не погоджуйтесь. Всі питання стосовно ваших грошей вирішуйте виключно у фінансовій установі. Будьте обачні, і вам не доведеться бути жертвою шахраїв.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Коментувати