102

У Шостці поліцейські викрили серійного крадія

Намагаючись знайти гроші на свої потреби, зловмисник користувався будь-якою нагодою для викрадення чужого майна. Його жертвами стали сусіди, новий знайомий та навіть громадянка, яка, перейнявшись жалістю до нього, намагалась йому допомогти. Поліцейські вже довели причетність раніше судимого чоловіка до скоєння семи крадіжок.
Слідчі поліції встановили, що у серпні цього року 25-річний підозрюваний познайомився на вулиці з місцевою жителькою. Він так розжалобив нову знайому, що та запропонувала йому пожити у неї дома, поки вона буде у від’їзді. В подальшому, користуючись відсутністю господині, він поцупив з помешкання жінки мобільний телефон. Гаджет продав, а гроші використав на власні потреби.
Наступною його жертвою став новий знайомий, з яким зловмисник познайомився у парку. Поки спілкувалися – підозрюваний непомітно витяг з кишені співрозмовника «мобільний». Викрадений засіб зв’язку здав у ломбард.
Від дій чоловіка постраждали і троє його сусідів по гуртожитку. У одного він викрав велосипед, який зберігався у господарському приміщенні, у іншого – пакет із взуттям. До третього проник у кімнату, поки господар полишив своє житло на кілька хвилин незачиненим, і забрав звідти мобільний телефон.
Крім того, перебуваючи на ринку, зловмисник поцупив з торгівельної палатки жіночу куртку. А в один з днів проник до незачиненого господарського приміщення у під’їзді багатоповерхівки та викрав звідти інвалідного візка.
Поліцейські розшукали більшу частину викрадених речей, вилучили та повернули їх власникам. Відносно підозрюваного у поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 та 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує до шести років позбавлення волі.
Відділ комунікації поліції Сумської області

Коментувати