102

У Шостці поліцейські організували випускникам школи пізнавальну екскурсію до відділу поліції

В рамках профорієнтаційної роботи співробітники поліції провели для 11-ти класників шосткинської школи пізнавальну екскурсію відділом поліції. Старшокласникам продемонстрували спеціальні засоби, вогнепальну зброю та службові автомобілі, які знаходиться у розпорядженні поліцейських.
Традиційно екскурсія розпочалася з чергової частини поліції, а екскурсоводом стала інспектор кадрового забезпечення Яна Волк. Саме сюди, розповіла вона, першочергово люди звертаються за допомогою і саме від працівників цього підрозділу залежить оперативне реагування на злочини та пригоди. Юнаків та дівчат цікавило все: куди надходить дзвінок, якщо набрати «102», на чому виїжджають на місце пригоди працівники поліції, як розшукують злочинців та де їх тримають. 
Неабиякий захват екскурсантів викликав наступний етап екскурсії під час якого школярам продемонстрували службові автомобілі, спецзасоби та зброю, якими нині користуються поліцейські. Серед останніх: гумові кийки, газові балончики, каски, бронежилети, кайданки, щити, пістолет Макарова тощо. Всі бажаючі мали змогу потримати в своїх руках зброю та зробити фото на пам’ять.


Користуючись нагодою поліцейська провела з неповнолітніми традиційну виховну бесіду щодо попередження насильства у підлітковому середовищі та розповіли про злочини, які скоїли їх однолітки. Крім того Яна Олегівна більш детально розповіла про умови та правила прийому на роботу в поліцію і які навчальні заклади готують майбутніх правоохоронців.
Школярі були в захваті і приємно враженні гостинністю правоохоронців. По завершенню захоплюючої екскурсії вони подякували за змістовну та дуже цікаву зустріч.

Коментувати