Без категорії

У Шостці поліцейські оперативно розшукали родину заблукалого 3-річного  хлопчика

Самотню, перелякану дитину на одній з вулиць Шостки побачила випадкова перехожа та повідомила про це до поліції. Правоохоронцям знадобилось півгодини, аби встановити особу юного «мандрівника» та з‘ясувати адресу проживання його родини.

 Повідомлення про маленького хлопчика без супроводу дорослих на одній з вулиць міста надійшло в поліцію від випадкової перехожої. Інспектори групи реагування патрульної поліції виїхали на місце події та забрали дитину до відділку.

«Малий був дуже наляканий і мовчав. На питання наших співробітників відповідала лише кивком голови, – розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції. – Для встановлення особистих даних дитини та пошуку його рідних ми звернулись за допомогою до вихователів дитячих садочків у тому мікрорайоні, де знайшли дитину. В першому ж навчально-виховному комплексі його впізнали та повідомили адресу проживання».

Як з’ясували правоохоронці, хлопчику лише у лютому виповнилось три роки. Він вже близько місяця не відвідував садочок, нібито – через хворобу. За словами вихователів закладу, мати полюбляє «перекинути чарку». і не приділяє належного часу своїй дитині.

Полісмени доставили малого додому. Проте там з’ясувалось, що за ним доглядає поважного віку дідусь, що має серйозні вади здоров’я. За його словами, його донька, мати дитини, поїхала шукати роботу. Онука залишає на нього не вперше.

Оскільки на телефонні дзвінки правоохоронців жінка не відповідала, то до її приходу опікуватись маленьким знайдою правоохоронці доручили медикам дитячої лікарні.

Наразі 36-річна жінка вже звернулась до поліції з проханням повернути їй синочка. З нею провели профілактичну бесіду та склали адміністративний протокол за ознаками ст. 184 КУпАП «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей». Крім того, відповідні матеріали передані до соціальних служб міста для належного реагування.

Правоохоронці нагадують батькам:  приділяйте більше уваги своїм дітям, постійно піклуйтеся про них, дбайте не тільки про повноцінне харчування, відпочинок і сон дитини, а й про комфортні та безпечні умови життя, навчання і розвитку. Пам‘ятайте: крім всього вище переліченого, дітям потрібні батьківська любов, пестощі, теплі обійми і надійний захист.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Коментувати