102

У Шостці обговорили питання встановлення в селах району камер відеонагляду (ФОТО)

Під час зустрічі з головами сільських рад Шосткинського району заступник начальника Шосткинського відділу поліції Сергій Коверсун нагадав та наголосив на необхідності встановлення у населених пунктах камер відеонагляду. Систему відеоспостереження правоохоронці планують використовувати для забезпечення контролю за станом публічної безпеки і порядку, розкриття та розслідування злочинів.

Про технічні можливості та фінансування проекту по встановленню камер відеонагляду у населених пунктах Шосткинського району обговорили на зустрічі з головами сільських та селищних рад, яка відбулась у приміщенні Шосткинського відділу поліції. Сергій Коверсун, заступник начальника Шосткинського відділу поліції нагадав присутнім, що система відеонагляду дасть можливість правоохоронцям вдосконалити систему забезпечення контролю за станом публічної безпеки і порядку, розкриття та розслідування злочинів, підвищення ефективності прийняття управлінських рішень при зміні оперативної обстановки в Шосткинському районі. Крім того, реалізація заходів з побудови та розвитку комплексу «Безпека міста та безпека громади» повинна забезпечити можливість моделювання різних сценаріїв виникнення потенційних загроз безпеки населення та вжиття заходів щодо усунення таких загроз, реєстрації та відстеження повідомлень про можливі події як аварій на підприємствах, у тому числі на транспорті, пожежі, нещасні випадки, ДТП, злочини тощо. Він також навів приклади, коли вже встановлені камери відео нагляду в селищі Вороніж Шосткинського району допомогли поліцейським викрити зловмисника та повернути власнику викрадені у нього речі.
Крім того, Сергій Коверсун відмітив, що реалізація цих заходів дає можливі покращити імідж поліції і органів місцевого самоврядування, забезпечити органи виконавчої влади ефективними і прозорими інструментами вирішення завдань у сфері забезпечення публічної безпеки та безпеки середовища проживання на основі оптимальної взаємодії органів виконавчої влади, спеціалізованих служб, підприємств, установ та населення. Дає можливість контролювати транспортні потоки.
У своєму виступі правоохоронець додав, що додаткову ефективність в роботі поліції будуть мати відеокамери з можливістю розпізнавання номерних знаків автотранспорту та облич людей.


Запрошений на зустріч фахівець у сфері встановлення систем відеонагляду детально ознайомив керівників сільських та селищних рад з різними системами віденагляду, їх приблизну ціну та перевагами, якими вони володіють. Він зазначив, що на власному досвіді відчув корисність відеонагляду, яка допомагає боротись з крадіями та хуліганами.
Представник державної районної адміністрації повністю підтримав поліцейського. Він зазначив, що програма на території Шосткинського району працює: камери відео нагляду встановлені в селі Чапліївка та селищі Вороніжі. В інших населених пунктах Шосткинського району вивчаються технічні можливості щодо підключення системи відеонагляду до Інтернету.

Шосткинський відділ поліції

Коментувати