102

У Шосткинському районі поліцейські викрили чоловіка, який обібрав садибу знайомого (сюжет)

Скориставшись можливістю, неодноразово судимий чоловік викрав з господарства знайомого бідон, бензинову лампу та лопату. Чуже майно одразу продав. Правоохоронці не лише встановили особу зловмисника, а й знайшли та вилучили частину викрадених речей.

До поліції Середино-Буди, з заявою про крадіжку, звернувся 58-річний житель селища Зноб-Новгородське. Чоловік розповів, що з його садиби зникли речі: металевий бідон об’ємом 20 літрів, бензинова лампа та штикова лопата. Правоохоронці провели перевірку і встановили перебіг подій.

Нещодавно власник обікраденого господарства захворів і був госпіталізований до лікарні. Поки лікувався, приглянути за будинком попросив сусідів. От тільки ті вирішили влаштувати у порожньому житлі гостини.

Серед запрошених був і неодноразово судимий 59-річний місцевий житель. Він дочекався поки наглядачі за будинком заснуть під дією алкоголю, а сам вчинив крадіжку з садиби.
Зловмисника поліцейські розшукали, допитали і він зізнався у скоєному. Викрадене майно чоловік у той же день продав, а гроші витратив на спиртне.

Наразі правоохоронці вже знайшли частину речей заявника, їх вилучили і найближчим часом повернуть власнику.
Відносно підозрюваного у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає арешт на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Коментувати