Новини

У серпні зареєстровано 5 нових випадків кору на Шосткинщині

У серпні зареєстровано 5 нових випадків кору, з них по м.Шостка – 3, по Шосткинському району – 2.
З початку року вже захворіло 39 осіб. В нашому регіоні переважна більшість дорослі – 79,5% (31 особа), питома вага дітей – 20,5% (8 осіб).
Розподіл хворих за соціальними групами населення наступний: непрацюючі – 7 осіб, робітники транспорту, промпідприємств та інші – 8 осіб, сільського господарства та харчової промисловості – 1 особа, учні загальноосвітніх шкіл та шкіл-інтернатів – 5 осіб, студенти ВНЗ, учні коледжу та професійних ліцеїв – 7 осіб, діти, які відвідують дошкільні навчальні заклади – 3, службовці – 7; медичні працівники – 1.
Всі випадки захворювання на кір локалізовані в межах інкубаційного періоду.
Нагадуємо! Кір – надзвичайно контагіозна вірусна інфекція з повітряно-крапельним механізмом передачі, збудник якої постійно циркулює у популяції людей.
Сприйнятливість до кору дуже висока і становить майже 100%, тому хворіють всі, хто не має набутого під час хвороби або внаслідок вакцинації імунітету.
З початком навчального року можливе зростання захворюваності, що пов’язано з формуванням організованих колективів дітей в закладах освіти.
Міністерство охорони здоров`я закликає дотримуватись Календаря профілактичних щеплень та, у разі потреби, якнайшвидше надолужити пропущену з будь-яких причин планову вакцинацію.

ДУ “Сумський ОЛЦ МОЗ України” Шосткинський міськрайонний відділ

 

Коментувати