Без категорії, Культура

У селищі Вороніж працює виставка “Великодній дивосвіт”

Як готуються до цього свята наші земляки, воронізьці, можна дізнатися, відвідавши  виставку «Великодній дивосвіт», що представлена в центральній районній бібліотеці. Тут є і великоднє дерево, і традиційні писанки, виконані в різних техніках, і вишивка, і багато іншого.

На виставці представлені роботи жінок з клубу «Відрада», учасників зразкової студії декоративно-прикладного мистецтва «Кольоровий світ»  районного будинку культури  , випускників Воронізької дитячої музичної школи, вихованців Шосткинського районного центру реабілітації для осіб з інвалідністю .

У «Відради» це вже четверта великодня виставка, і завжди роботи жінок вражають новими ідеями та технікою виконання. Це і вишиті бісером ікони, виконані Безменовою С.І., і пасхальні серветки, вишиті Сидоренко Г.М.,  Безменовою С.І., і вив’язані гачком  пасхальні декорації, виконані Вороною Г.В. та Гречко А.М., і традиційні ляльки-мотанки роботи Шкребтієнко Г.М., колективні роботи жінок – чудові пасхальні композиції, і навіть картина, намальована шестирічною онукою учасниці клубу Лисоконь В.О. Невдах Сонею.

Технікою писанкарства поділилася керівник зразкової студії декоративно-прикладного мистецтва «Кольоровий світ» РБК Воронець Г.О., представивши чудові писанки, виконані учасниками студії.   Викладач  Воронізької дитячої музичної школи Красновид В.В. представила «осучаснені» писанки, виконані акриловими фарбами, роботи випускників школи. Яйця, прикрашені бісером, квілінгом та іншими техніками виконання, чудові пасхальні композиції та картини виконані вихованцями Шосткинського районного центру реабілітації осіб з інвалідністю презентувала директор центру Самойленко Л.М.

На відкритті виставки були присутні голова Шосткинської районної ради Долиняк В.О., голова Воронізької селищної ради Ястребов В.Ю., начальник районного відділу культури Антоневич І.І., колектив Воронізького НВК, викладачі Воронізької ЗОШ ім. П.О. Куліша, бібліотекар Шосткинської міської центральної бібліотеки ім. Л.М. Толстого та інші гості. У своїх виступах вони привітали учасників виставки та поділилися враженнями   про цікаві експонати. Прикрасою свята було музичне вітання від народного вокального колективу «Яворина» районного будинку культури.

Виставка в бібліотеці буде працювати до 26 квітня. Всіх, кого зацікавила ця подія, запрошуємо до центральної районної бібліотеки (смт Вороніж, вул. Садова, 57).

Коментувати