102

У приватному господарстві мешканця Погребків виявили 800 незаконно зрубаних ялинок

Майже тисячу ялинок виявили співробітники поліції Шостки у приватній садибі в одному з сіл району.  На зрубаних та упакованих для перевезення деревцях були  відсутні відповідні чипи. В рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці вилучили всі хвойні рослини та перевіряють джерело їх походження і обставини  вирубки.
Під час проведення комплексних профілактичних заходів під умовною назвою «Ялинка» старший дільничний офіцер Шосткинського відділу поліції спільно з місцевим лісником виявили приватне домогосподарство в селі Погребки, на території якого знаходились сотні упакованих на продаж молодих ялинок.
Викликана на місце слідчо-оперативна група поліції задокументувала цей факт та в подальшому поліцейські вилучили ялинки та облікували – їх виявилось  близько 800 штук.
Як стверджують власники господарства, половина з цих дерев була придбана у лісогосподарстві, а інші – самосійки, і нібито були зрубані на тимчасово покинутих сільгоспугіддях.  В рамках відкритого за ч. 1 ст. 246 КК України  (незаконна порубка дерев) кримінального провадження поліцейські  розпочали ряд необхідних перевірок, під час яких встановлюють місце вирубки хвойних рослин, законність вирубки та інші обставини вчинених дій.
У тому випадку, якщо вину підозрюваних буде доведено у суді, їм доведеться й відшкодувати збитки, завдані державі та навколишньому середовищу. А також у відповідності санкції вищезазначеної статті їм загрожує сплата чималого штрафу, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого

Відділ комунікації поліції Сумської області

Коментувати