102

У неділю у районі угнали авто

У неділю 30 серпня  невідомі зловмисники вкрали легковик в одного з жителів Шосткинщини. Поліцейські розшукують авто і стверджують, що злочину могло б і не бути, якби власник вчасно подбав про заходи збереження свого транспортного засобу.
Як попередньо встановили правоохоронці, ВАЗівка зникла уночі. Власник припаркував авто біля свого будинку, і виявив його зникнення о четвертій ранку.
Наразі правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом) та встановлюють місцезнаходження легковика та осіб, причетних до його викрадення.
Працівники поліції подають кілька порад, як громадянам уникнути крадіжок автомототранспорту та убезпечити його від протиправних посягань
По-перше, машину слід оснастити протиугінними засобами, причому бажано одразу двох типів – електричною звуковою сигналізацією та механічними блокувальними пристроями.
По-друге, зберігати транспорт слід все ж таки у гаражних приміщеннях, обладнаних надійними запірними пристроями чи замками.
Третє – якщо виникла необхідність залишити транспорт на вулиці, скористайтесь послугами стоянок, що охороняються.
Не залишайте ключі у замках запалювання, не зберігайте у салоні авто технічну документацію на нього. Також полісмени не радять залишати чи тримати в салоні дорогі або яскраві речі, що можуть привернути зайву увагу, а також особисті документи, сумки чи барсетки.
Тож будьте розсудливі, і не провокуйте власною необачністю вчинення протиправного діяння. Біля кожного авто неможливо поставити по охоронцю, а окрім самого господаря про збереження майна ніхто не подбає.
Пам‘ятайте: краще попередити злочин, аніж його потім розслідувати.

Коментувати