Офіційно

У курятині з Польщі виявлено сальмонелу

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшли інформаційні повідомлення системи RASFF від 18 жовтня 2019 стосовно виявлення сальмонели в охолодженому м’ясі бройлерів (заморожене м’ясо механічного обвалювання),  експортованому з Польщі ( виробник: CEDROB S.A. #PL 14023901 WE) до окремих держав-членів ЄС,  і в тому числі до України  – ТОВ «ВІРТУС ТРЕЙД» та ТОВ «ВІК ЛОГІСТІК».

Держпродспоживслужба звертає увагу що бактерії роду Salmonella є однією з чотирьох основних причин діарейних хвороб у всьому світі. Більшість випадків захворювання на сальмонельоз протікає в легкій формі; проте іноді сальмонельоз може становити загрозу для життя.

Люди заражаються сальмонельозом, як правило, в результаті споживання заражених харчових продуктів тваринного походження. Для сальмонельозу характерні різке підвищення температури, біль в області живота, діарея, нудота і іноді блювота. Симптоми хвороби з’являються через 6-72 години (зазвичай через 12-36 годин) після поглинання Salmonella, і хвороба триває від 2 до 7 днів.

В якості профілактичного заходу, що захищає від сальмонельозу, рекомендується слідувати елементарним практичним правилам харчової гігієни, таким як проведення ретельної термічної обробки.

Шосткинське міськрайонне управління Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг м’яса курячого експортованого  з Польщі (виробник: CEDROB S.A. #PL 14023901 WE) , про необхідність вилучення його з обігу та письмове інформування про виявлену невідповідність у строк не більше двох робочих днів компетентний орган, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”.

Звертаємо Вашу увагу на те, що усі харчові продукти, що перебувають в обігу на території України, повинні маркуватися державною мовою (ст. 39 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”).

 

Шосткинське міськрайонне

управління Головного управління

Держпродспоживслужби в Сумській області

Коментувати