Новини

Тарифи на воду в Шостці зростуть

Начальник фінансового відділу Дар’я Гребенюк на засідання виконкому повідомила  про намір КП “Водоканал” здійснити зміну чинних тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Нагадаємо, що з липня 2018 року діє тариф за один кубометр 19,61 гривні. Із них 8,21 гривні за водопостачання і 11,40 гривень за водовідведення.

Водоканал запропонував підвищення тарифу на майже 40%. Серед причин підняття тарифу були вказані: зростання цін на енергоносії, зростання цін на паливно-мастильні матеріали, запасні та комплектуючі частини, законодавче збільшення мінімальної заробітної плати. Представники комунального підприємства заявили, що понад рік працювали по збитковому тарифу.

Міський голова Микола Нога зазначив, що виконавчий комітет не може підняти тариф на стільки, наскільки хоче Водоканал: “Люди просто не зможуть  за це заплатить”. Після розмов про оптимізацію і скорочення персоналу комунального підприємства члени виконкому погодились з пропозицією Миколи Петровича про підвищення тарифу на 15%.  Таким чином новий тариф складатиме 22,60 гривень, з яких 9,50 гривень водопостачання і 13,10 водовідведення. Він почне діяти з 1 грудня.

Коментувати