Новини, Офіційно

СПОНУКАТИ ГРОМАДЯН ДО ВІДПОВІДАЛЬНОГО БАТЬКІВСТВА – ОДНЕ З ГОЛОВНИХ ЗАВДАНЬ ЮСТИЦІЇ

З метою інформування батьків щодо механізмів реалізації та захисту прав дітей на належне утримання та безпечне освітнє середовище, фахівці юстиції Сумщини в межах запровадженої Мін’юстом правопросвітницької кампанії «Відповідальне батьківство», створеної в рамках загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!», розмістили інформаційні матеріали в навчальних та медичних закладах, пологових будинках, управліннях соціального захисту населення, міграційних службах й в інших громадських місцях.

Так, в розміщених матеріалах зазначені ключові моменти щодо реалізації урядової підтримки відповідальних батьків, в тому числі про податкову знижку на розвиток та навчання дитини, орієнтовний розмір якої складає 18% від фактично сплаченої за навчання суми. Також інформаційні плакати та буклети розповіли жителям Сумської області про правила виїзду з неповнолітньою дитиною за кордон з одним із батьків, алгоритм нарахування аліментів і їх розмір та муніципальну няню. До речі, відшкодування витрат на няню для дитини до 3 років сплачується за кожного малюка, якому надається ця послуга. З 1 січня 2019 року розмір відшкодування становить 1626 гривень щомісячно. Для отримання компенсації необхідно:

  1. Укласти договір з муніципальною нянею.
  2. Звернутися у відділ соцзахисту відповідної ради за місцем проживання та надати:
  • копію договору;
  • документи, що підтверджують оплату послуги (чек, квитанція, тощо) ;
  • паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини;
  • заяву на отримання відшкодування.

Варто зазначити, що саме відповідальні батьки створюють рух суспільства в успішне русло, тож, впроваджуючи зазначену правопросвітницьку кампанію, фахівці юстиції спонукають громадян до позитивних змін.

Головне територіальне управління юстиції у Сумській області

Коментувати