Культура

Шосткинців надихали “Кольором і словом”

13 грудня  у виставковій залі Шосткинського краєзнавчого музею відбулася літературно-художня зустріч з відомими у місті творчими особистостями Еллою Іллівною Римською та Валентиною Костянтинівною Тимофєєвою.

Вони багато років займаються літературною діяльністю – пишуть ліричні вірші та авторські пісні, гумористичні монологи та сценки, а також літературні оповідання, які друкувалися у міськрайгазеті «Советское полесье», а потім «Полісся», регіональній та центральній пресі, міжнародних альманахах «Словянские колокола» (Україна – Білорусь – Росія) та інших виданнях.
Елла Римська та Валентина Тимофєєва були спів засновницями творчого об’єднання «Джерело» та активними учасницями літературних студій «Полісянка» і «Логос». Вони із захопленням займалися хоровим співом у хоровому колективі ветеранів праці «Калинонька» Центру культури і досуга, для якого писали авторські пісні.
П’ять років тому в них з’явилося нове захоплення. Вони почали займатися живописом на художньому відділенні університету ІІІ віку під керівництвом Володимира Юхимовича Афоніна та приймати активну участь у міських виставках «Весняний капіж» (2015, 2016), «Поезія у слові, звуці і кольорі» (2016), «Осінні мелодії» (2017), «Пером та пензлем» (2018) та інших. Нові художні твори написані за останній період були представлені у експозиції виставкової зали, в якій відбувалася ця зустріч.


На літературно-художню зустріч зібралися колишні колеги з заводів «ШЗХР» та «Зірка», НДІ МНІ, міськрайгазети «Полісся», у колективах яких багато років працювали Е.І. Римська та В.К. Тимофєєва, слухачі творчих факультетів, представники засобів масової інформації та міської влади міста Шостки.
Елла Іллівна та Валентина Костянтинівна поділилися з присутніми своїм творчим доробком. Їх привітали провідний методист ЦКіД Л. Пригаро та міський голова М. Нога. Зав. відділом культури І. Фатун та в.о. директора ШКМ І. Сірий вручили Грамоти та Дипломи.

Николай Кокшайкин 

Коментувати