Новини

Шосткинці скаржаться на придбання неякісних ліків в аптеках міста

До міської влади почали надходити звернення мешканців, які придбали неякісні (фальсифіковані) ліки у аптечних закладах міста. 19 листопада  під головуванням міського голови Миколи  Ноги відбулося засідання відповідної комісії за участі представників фармацевтичної та медичної галузей нашого міста.

Представник Шосткинського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області підкреслила, що контроль за якістю ліків проводить Державна служба України з лікарських засобів та її територіальні підрозділи.  При надходженні неякісної партії ліків Держлікслужбою видається припис про ознаки фальсифікату чи невідповідність зазначеним на упаковці властивостям. Працівники аптечної мережі переводять партію до карантину та повертають її постачальнику. У разі ж реалізації такого товару наступає кримінальна відповідальність.

Підбиваючи підсумки, міський голова попередив представників фармацевтичного ринку нашого міста про кримінальну відповідальність за реалізацію фальсифікованих ліків.

Якщо Ви вважаєте, що придбали фальсифікований лікарський засіб, то можете звернутися на «гарячу лінію» міськвиконкому (15-55) та зазначити наступне:

1) Назва лікарського засобу

2) Назву та адресу закладу, де його було придбано.

а також зберегти документ, який підтверджує придбання (касовий чек).

Источник: Шосткинська міська рада http://shostka-rada.gov.ua

 

Коментувати