Офіційно

Шосткинським підприємствам з теплопостачання надіслані листи, щодо перерахунку нарахувань у зв’язку зі зміною ціни на газ

На даний час в місті послуги з централізованого теплопостачання надають ТОВ “ШП “Харківенергоремонт”, ТОВ “Шостка-тепло”, КП “ШКЗ “Імпульс”.

Підприємство ТОВ “ШП “Харківенергоремонт” є ліцензіатом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання для потреб населення встановлені постановою НКРЕКП від 10.12.2018р. №1777 (зі змінами у редакції постанови НКРЕКП від 05.02.2019р. №143):
– для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії – 1602,52 грн/Гкал, з урахуванням податку на додану вартість,
– для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії – 43,90 грн за 1 кв. м за місяць протягом періоду надання послуги з централізованого опалення, з урахуванням податку на додану вартість.

Тарифи для ТОВ “Шостка-тепло” та КП “ШКЗ “Імпульс” встановлюються органом місцевого самоврядування – виконавчим комітетом Шосткинської міської ради (рішення виконкому від 28.12.2018р. №403).

Тарифи на послуги з централізованого опалення для ТОВ “Шостка-тепло” становлять 1660,44 грн./Гкал з ПДВ, 43,82 грн./м.кв. з ПДВ;
для КП “ШКЗ “Імпульс” – 1482,49 грн./Гкал з ПДВ, 43,26 грн./м.кв. з ПДВ.

Відповідно до Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення (Постанова КМУ від 21.07.2005р. №630): “У разі встановлення будинкових засобів обліку теплової енергії споживач оплачує послуги згідно з їх показаннями пропорційно опалюваній площі (об’єму) квартири (будинку садибного типу)”

Нарахування за послуги з централізованого опалення здійснюються підприємствами – надавачами послуг з теплопостачання.

На виконання пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2019р. №1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу» підприємствам надіслани листи щодо необхідності здійснення перерахунку нарахувань за грудень 2019 року (у зв’язку зі зниженням ціни на природний газ), а також проводити щомісячний перерахунок у січні – квітні 2020 року в залежності від фактичної ціни природного газу.

Шосткинська міська рада

 

Коментувати