102

Шосткинські поліцейські проводять рейди по місту

Патрулюючи місто та відвідуючи домівки літніх громадян, поліцейські проводять додаткові бесіди щодо дотримання норм карантинного законодавства. Крім того, роздають пам’ятки з рекомендаціями по уникненню зараження коронавірусною інфекцією.

Нагадаємо, що відповідно до постанови Кабінету міністрів України, з 6 квітня громадянам заборонено ходити вулицями більше ніж удвох, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей до 14-ти років. Не можна виходити з дому без масок та документів, що посвідчують особу. Заборонено відвідування зон відпочинку, у тому числі спортивних і дитячих майданчиків, а також лісопаркових зон. Винятком є вигул домашніх тварин однією особою та випадки службової необхідності.


Крім зазначеного, рішенням Шосткинської міської комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, протиепідемічні заходи у Шостці посилили: з 13:00 18 квітня до 06:00 21 квітня обмежили пересування і перебування жителів міста у громадських місцях.
Поліцейські у складі піших патрулів, дільничні офіцери, співробітники груп реагування патрульної поліції додатково проводять з населенням роз’яснювальну роботу та закликають людей дотримуватись введених карантинних обмежень. Правоохоронці наголошують, що всі ці заходи – життєво необхідні для припинення вірусної пандемії.


Окремо поліцейські нагадують: громадяни, які свідомо ігнорують карантинні заходи, наражаючи на небезпеку не тільки себе, а й оточуючих – можуть бути притягнуті до адміністративної чи кримінальної відповідальності. Подібні порушення закону можуть коштувати їм покарання – від сплати 17 тисяч гривень штрафу аж до восьми років позбавлення волі.
В той же час працівники поліції нагадують населенню основні правила безпечної поведінки вдома та на вулиці, роздаючи відповідні пам’ятки – застереження.

Коментувати