102, Новини

Шосткинець прийшов до поліції зі зброєю (Фото)

У Шостці 31-річний місцевий мешканець скористався можливостями місячника добровільної здачі зброї та здав до поліції знайдену на горищі родичів мисливську рушницю. Чоловік забажав в подальшому оформити знахідку у власність та користуватися нею на законних підставах.
У Шосткинський відділ поліції звернувся 31-річний мешканець Шостки. Чоловік розповів поліцейським, що відвідуючи бабусю в селі Шосткинського району, він випадково знайшов на горищі будинку мисливську рушницю ТОЗ 36. За його словами, зброя могла належати його померлому діду. Аби зареєструвати її та користуватися нею в законному порядку, він вирішив скористатися місячником добровільної здачі зброї. 

«Дуже добре, коли громадяни розуміють, якої шкоди може завдати зброя і користуються можливостями наданих державою, щоб без наслідків позбавитись небезпечних знахідок, – говорить Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції. – Нагадаю, що місячник добровільної здачі зброї триває з першого по тридцяте квітня. В цей період громадяни, які добровільно здали до органів Національної поліції України незареєстровану зброю, боєприпаси, вибухові пристрої та речовини – звільняються від кримінальної відповідальності передбаченою частиною першою та другою ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)».
Наразі вилучена рушниця знаходиться в Шосткинському відділі поліції. Правоохоронці готуються відповідні документи на її реєстрацію.

Коментувати