102

Шосткинець крав у рідних і чужих

Правоохоронці вже довели причетність 37-річного жителя Шостки до скоєння семи крадіжок з магазинів, у родичів та п’яного перехожого. Цікавило зловмисника все, що можна використати на власну користь.
Слідчі поліції встановили, що в середині серпня підозрюваний обібрав на вулиці п’яного незнайомця, вкравши у того сумку з грошима та мобільним телефоном. Гроші витратив, а телефоном став користуватися сам. В подальшому правоохоронці телефон вилучили та повернули власнику.
Жертвою крадія стала і його співмешканка, з якою чоловік має спільну дитину. Жінка пішла з дому у справах, залишивши на столі «мобільний»,а коли повернулася – телефону вдома не виявила. Як з’ясувалося, «коханий» його вкрав та здав у ломбард. Гроші витратив виключно на свої особисті потреби.
Інші крадіжки зловмисник призвичаївся скоювати з супермаркетів. Чоловік заходив до торгівельної зали у якості відвідувача, брав з полиць вподобані товари: шоколад, червону ікру, каву, чай, філе сьомги, ковбасу, цукерки, лак для взуття тощо, ховав їх, а потім проходив повз касу не заплативши. Загальний збиток по цим крадіжкам склав понад дві з половиною тисячі гривень. Частину викрадених продуктів він продав, а частину – спожив сам.
У поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Санкція статті передбачає до п’яти років обмеження волі або позбавленням волі на той самий строк. Наразі правоохоронці перевіряють причетність чоловіка до скоєння інших подібних злочинів.

Коментувати