102, Новини

Житель одного з сіл Шосткинського району, дослухавшись до порад «покупця», втратив власні 2 000 гривень.

Житель Шосткинщини намагався продати через відомий сайт оголошень куртку. Натомість, дослухавшись до порад «покупця», втратив власні 2 000 гривень.
До поліції Шостки з заявою про шахрайство звернувся 37-річний житель одного з сіл Шосткинського району. Чоловік розповів, що намагався через відомий сайт продати чоловічу куртку, для чого розмістив там відповідне оголошення. Того ж дня через месенджер він отримав пропозицію від потенційного покупця. Вони обговорили умови покупки та зійшлися на тому, що варто скористатися послугою сайту «доставка».
Заявник отримав посилання на сторінку цього ресурсу, та по ній перейшов на відповідний сайт. Там увів необхідні дані своєї банківської картки: номер, строк її дії та cvv-код, що знаходиться на зворотній стороні фінансового документу. Після цього з його рахунку було знято 2 015 гривень – сума, яка була вказана у вартості його куртки.
Коли ж чоловік звернувся за роз’ясненнями до служби безпеки сайту, через який намагався продати річ, йому пояснили, що сторінка «доставки» фейкова і до їх ресурсу не має жодного відношення.
У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого ведуться пошуки зловмисника.
Правоохоронці звертаються до громадян з проханням користуватися виключно перевіреними інтернет-ресурсами, і не переходити за посиланням, які занадто настійливо пропонують невідомі особи. Будьте обачні, обов’язково перевіряйте надану від незнайомців інформацію, і вам не доведеться бути жертвою шахраїв.

Коментувати