102

Шосткинець біля гаражів знайшов бойові патрони

На Сумщині триває Місячник добровільної здачі зброї. Згідно поліцейської статистики, від початку Місячника жителі Сумщини здали правоохоронцям 131 одиницю зброї, 670 набоїв різного калібру та 35 боєприпасів часів Другої світової війни. За останню добу поповнили цю статистику жителі Великописарівського, Глухівського та Шосткинського районів.

У Шостці до поліції звернувся 43-річний місцевий житель. Він розповів: йдучи додому через гаражний кооператив, знайшов патрон до великокаліберної зброї. Неподалік нього виявилось ще три, схожі на автоматні, патрони. Як встановили правоохоронці, всі патрони є цілком бойовими: два набої калібру 5,45мм, один – 7,62мм та один – калібру 60мм.


Працівники поліції нагадують гостям і жителям Сумщини, що будь-яка зброя чи набої становлять собою чималу небезпеку для життя і здоров‘я громадян. Особливо, коли потрапляють у дитячі руки, чи в руки людей необізнаних зі зброєю. Будь-які намагання розібрати таку «знахідку», переробити її під інші цілі, а в деяких випадках і просто перемістити з місця на місце можуть спричинити вибух чи вистріл. Тому правоохоронці закликають громадян бути уважними, і не наражати на небезпеку себе, свою родину чи близьких людей. В тому разі, якщо ви знайшли зброю, набої чи інші боєприпаси – слід про це негайно повідомити до поліції на лінію «102». І за жодних обставин не залишайте у себе такі речі – в іншому випадку ваші дії будуть кваліфіковані відповідно частини першої статті 263 Кримінального кодексу України.
Нагадуємо: місячник добровільної здачі зброї триватиме до 31 жовтня. В цей період громадяни, які добровільно здали до органів Національної поліції України незареєстровану зброю, боєприпаси, вибухові пристрої та речовини – звільняються від кримінальної відповідальності, передбаченою частиною першою та другою ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Відділ комунікації поліції Сумської області

Коментувати