101

Шостка отримала другу сучасну пожежну машину (фото+відео)

Днями Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Сумській області передало в Шостку нову пожежну автоцистерну на базі КРАЗу. Вона вже стала другою, перша була отримана в 2018 році та за цей час встигла зарекомендувати себе лише з позитивного боку. “Першу машину ми отримали більше року тому. Вона виїжджає на всі пожежі і надзвичайні ситуації. За цей час пробіг автомобіля склав більше 3-х тисяч кілометрів, а насос напрацював більше 80-ти годин. Поломок та нарікань на техніку не було”, – зазначив Олександр Чмихов, заступник начальника 4-тої державної пожежно-рятувальної частини 2-го державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС України у Сумській області.

Друга машина, яка відтепер поповнила матеріально-технічну базу пожежної частини, точнісінька копія першої. Спецавтомобіль вітчизняного виробництва, обладнаний всім необхідним для роботи рятувальників. Його цистерна вміщує 4 тонни води, а за рахунок насосної станції висота потоку води досягає 30 метрів. КрАЗ містить дворядну чотиридверну шестимісну кабіну в якій розміщені апарати для органів дихання вогнеборців.

Як підкреслив Володимир Печений, начальник 2-го державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС України у Сумській області оновлення матеріально-технічної бази вогнеборців дозволить ефективніше виконувати поставлені завдання, оперативно реагувати, швидко ліквідовувати наслідки надзвичайних подій та ситуацій та вчасно надавати допомогу постраждалим: “Усі автомобілі, які перебувають на обліку у нашому підрозділі вже давно потребують списання, за виключенням одного КРАЗу. В середньому кожні 10 років повинні списуватися машини та замінитися новими. Друга машина для нас, можна сказати, як подарунок до 60-ти річчя з дня заснування загону”, – підкреслив Володимир Миколайович.

Спецтехніка розвиває швидкість понад 90 км/год, досить маневрена, завдяки безкапотному компонуванню, легко використовується в умовах міста.

Новенький автомобіль найближчим часом має пройти відповідний огляд після якого одразу вирушить виконувати на Шосткинщині складні завдання набагато більших об’ємів.

В цілому за півтора року ДСНС направила на Сумщину 16 нових пожежних автоцистерн, які роз’їхалися по багатьом районам області. Вартість однієї машини – близько п’яти мільйонів гривень.

Коментувати