Новини

ЩОДО ЗАКУПІВЛІ ВИСОКОТОЧНИХ ВЕРСТАТІВ “ШКЗ “ІМПУЛЬС”

Медіапроект “Наші гроші” 12 лютого 2019 року на основі некоректного використання інформації системи Prozorro опублікувало недостовірне повідомлення щодо закупівлі “Шосткінським казенним заводом “Імпульс”  обладнання за ціною, нібито вищою за ринкову. ДК “Укроборонпром” має повідомити наступне.

Шосткінське підприємство, яке є унікальним для України виробником засобів ініціювання, здійснює закупівлю високоточних станків у рамках стратегічної програми з модернізації виробничих потужностей. Зокрема, ідеться про  вертикально-фрезерні обробні центри з ЧПК (DNM 400а).

Враховуючи специфіку боєприпасної галузі та норми безпеки на  заводі, базову комплектацію станків доповнено додатковим обладнанням і технологічним оснащенням, а також встановлено найновішу систему управління виробництва 2019 року і особливі системи охолодження. Загальна вартість закупівлі, опублікована для забезпечення абсолютної відкритості на Prozorro, становить понад 20 млн грн.

Водночас журналісти “Наших грошей” навели у публікації ціни 2015 року на базові верстати зразка 2014 року, без урахування додаткових систем та оснащення. У відповідності до договору базове обладнання закуповується підприємством за ціною 74 тисячі євро, тобто дешевше ціни, наведеної “Нашими грошима”.

Саме це некоректне порівняння стало основою хибних і маніпулятивних  висновків журналістів. Наголошуємо, що представники “Наших грошей” не звертались до ДК “Укроборонпром” за отриманням достовірної інформації стосовно цієї закупівлі.

Підкреслюємо, що оновлення виробничих потужностей ключових підприємств ОПК є  стратегічно важливим завданням для обороноздатності держави. Наголошуємо, що довільні маніпуляції на цю тему є загрозою національній безпеці України.

У Концерні очікують, що журналісти “Наших грошей” відповідно до європейських стандартів журналістики, які вони декларують, як організація, що існує за рахунок грантів міжнародних організацій, спростують опубліковану ними неперевірену і недостовірну інформацію.

Коментувати