102

Ще однією жертвою «агента з працевлаштування» за кордоном став 34-річний житель Шостки.

Чоловік заплатив за фейкові документи понад 4 000 гривень.
За допомогою до поліції Шостки звернувся 34-річний місцевий житель. Чоловік розповів, що знайшов на одному з Інтернет-сайтів пропозицію про працевлаштування у Польщі. Месенджером зв’язався з автором оголошення і обговорив з ним умови співпраці.
За послуги по оформленню необхідних документів та переїзд зі Львова до місця роботи комфортабельним автобусом «агент з працевлаштування» запросив 4 000 гривень. Чоловіки обговорили, що вже оформлені необхідні документи шосткинцю надішлють логістичною компанією і він заплатить за них під час отримання у перевізника, скориставшись послугою «накладений платіж».
За якийсь час заявник отримав необхідні документи, заплативши оговорену суму та 166 гривень за доставку. Зібрав речі і поїхав до Львова. Там спробував зв’язатися з «агентом» телефоном, проте той слухавку не брав. Прочекавши на вокзалі 12 годин, шосткинець вимушений був повернутися додому.
Вже пізніше з’ясувалося – надіслані документи фейкові, а з відповідних форумів у Інтернеті дізнався, що в такій спосіб зловмисник обдурив не одну людину.
За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюється особа афериста.
Правоохоронці закликають громадян перевіряти інформацію щодо агентів та фірм – посередників, які обіцяють працевлаштування за кордоном, усіма можливими способами.

Коментувати